3 Nisan 2012 Salı

okul öncesi etkinlikleri (oyun etkinliği)

  FARKLI SİNCAP VE AĞAÇ KAVUĞU OYUNU
Öncelikle çocuklar üçerli gruba ayrılırlar.
Daha sonra çocuklara roller dağıtılır.Her bir grup için bir sincap ve ağaç olacak iki çocuk belirlenir.
Ağaç olan çocuklar el ele tutuşur.Sincap olan çocuklar ise kendi ağacının arasına girer.
Oyun öğretmenin başlatmasıyla başlar.İlk zilde sincaplar ağaçlarının gövdesinden kurtulup başka bir ağaca saklanmak için boş ağaç ararlar ve ilk buldukları ağaca saklanırlar.Saklanamayan çocuk oyundan çıkar.Sona kalan çocuk tebrik edilir.
Oyun geliştirme: Sincapların yerden toplaması için cevizler yerlere serpilebilir.Toplaması için belirli sayı verilip daha sonra ağaç kovuklarına saklanmaları söylenebilir.

Not:Çocuklarım bu oyuna bayılıyorlar )

                                                  

DENİZ KARA OYUNU
oyun alanın içine 4 oyuncu (sayısı isteğe bağlı) girebilecek şekilde bir daire çizilir. bu daire deniz olarak kabul edilir. dairenin dışında kalan yerler ise kara olarak kabul edilir. öğretmen oynayacak 4 kişiyi seçer ve oyuncular dairenin içinde yerlerini alırlar. öğretmen, 'deniz' ya da 'kara' gibi komutlar verir. 'deniz' denildiğinde karaya çıkan, 'kara' denildiğinde denize giren öğrenciler oyundan çıkar. En sona kalan oyuncu 1. olur. diğer oyunculara komik cezalar verilir. (kelebek gibi uç, kedi gibi miyavla, asker gibi yürü, vs.)
                                           

  KARŞILA VE GEÇ OYUNU
Öğretmen sınıfın önünde ve ortadadır. İki elinde birer silgi veya fasulye torbası tutar. Sağ ve sol gerisinde iki öğrenci vardır. İşaret verildiğinde bu iki öğrenci öğretmenin elindeki silgileri alır ve sıraların yanında koşuya başlar. Bu öğrenciler arkada karşılaşırlar. Öğretmene silgiyi önce getiren oyunu kazanır.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder